dissabte, 16 de maig de 2020

Qui mana en el món?


El reconeixement internacional de la causa nacional catalana i de  Catalunya. El comte de Barcelona, el rei de Jerusalem i 
la Corona d’Aragó  


Des de fa temps estic fent un puzzle sobre la realitat política que afecta a Catalunya, la Península Ibèrica, Europa i el món. 

Ho faig amb les notícies que veig a la premsa. I ho faig amb un criteri concebut, vull dir, amb uns conceptes amb els que em proposo discernir allò que és d’allò que no és; allò que encaixa i allò que no encaixa en el meu marc referencial, fet amb la meva manera de pensar i enraonar sobre les informacions que queden dipositades a la  meva consciència.

I, allò que no hi encaixa, em pregunto si pot encaixar en una altre moment, o bé si és fals i irracional, i si ho considero així, ho amuntego a un racó, no ho llenço, no se sap mai que en pot sortir de tot plegat.

La meva anàlisi política té un criteri basat en la Bíblia, i en concret amb la maledicció de Noé (Gen 9:25) i la identificació i l'ordenament nacionalista que comporta.

El catalanisme vernaclista i la llengua catalana, i l'espanyolisme constitucionalista i la llengua castellana, ho identifico dins d'aquest marc, cada una a dins d'una mentalitat diferent, són antagònics.


El marc referencial que jo plantejo, comporta un criteri i una ideologia - millor dit: o pensament- que actualment és ignorat, menystingut i rebutjat pels polítics que no volen saber res de la Bíblia. Tant és així que al llarg dels anys mai m’he pogut integrar en un partit polític.

Jo he fet l'anàlisi al llarg de la Història. I, també l'he aplicat als fets del referèndum que es va fer a Catalunya l'1-10-2017 reprimit pel poder espanyol i no recolzat pel poder europeu, ni el poder internacional de l'ONU. 

Comprovo que la manca de recolzament europeu i internacional a la causa nacional catalana, que ha estat democràticament exemplar i a més durant més de set anys amb manifestacions multitudinàries i pacífiques, han generat desconcert i decepció en  molta gent. Europa ha decebut. 

Els advocats s’estranyen que el Gobierno español no compleixi ni faci cas a les sentències de l’ONU i Tribunals europeus. 

Qui mana en el món? Com es pot permetre això en un marc democràtic europeu? On són els valors democràtics d’Europa?

Continuo fent el puzzle....

Amb notícies que estan relacionades amb la Bíblia...

Em consta que hi ha lectors que quan llegeixin la paraula Bíblia, em deixaran de llegir....

Tinc aquestes tres notícies, per col·locar ...

2016

La Conferencia de Rabinos Europeos entregó este martes su premio Lord Jakobovits 2016 al Rey Felipe VI en reconocimiento a su apoyo a los judíos europeos,

2019
El Congreso Judío Latinoamericano otorgó su Premio Shalom al Rey Felipe VI de España

2019

El Rey recibió este lunes el premio «Senador Ángel Pulido» que le concedió la Federación de Comunidades Judías de España

Les notícies parlen de que el rei Felipe VI de España, es reconegut per jueus i palestins com a rei de Jerusalem i aquest títol li obre les portes de poderosos poders del món.

Aquestes notícies estan relacionades amb la Bíblia. I, a la Bíblia, Gènesi 9.25 es parla de La Maledicció de Noé. I, jo fa anys que en parlo en els meus escrits en el Blog Vernacle i a la Revista La TortugaAvui.

I, he explicat, amb arguments veritables, que:

el títol de Rei de Jerusalem, és propi dels comtes de Barcelona i reis dels regnes de la Corona d'Aragó, que parlaven en llengua occitana i catalana no pas el dels reis de la Corona d'España que parlen en llengua castellana o española. 

Quins mitjans de comunicació se n’han fet ressò i li han donat el sentit polític que tenen? 

Només jo ho relaciono amb el tracte que rep Catalunya a nivell internacional?

Només jo plantejo  la qüestió del "poder reial" enfront el "poder democràtic"?

Només jo parlo de les "monarquies de les lleis dogmàtiques"  i de les "repúbliques de l'esperit de la Paraula Viva"?

Qui mana en el món? Qui és el poder més poderós actualment en aquest món,especialment a Occident?


Continuo amuntegant notícies i vaig buscant el seu encaix en el puzzle...

En el proper escrit parlaré del perquè, els reis d'España,  visiten a la "verge negra", Nostra Senyora de Montserrat, patrona de Catalunya. Els reis d'España veneren a la patrona de Catalunya? No té sentit. No ho fan com a reis d'España. En funció de què ho fan? Ho fan en funció del títol de Comtes de Barcelona i reis de Jerusalem. De què els ve l'atribuïment, el fet, que tinguin  aquests títols. Aquesta és una qüestió molt significativa.
Jordi Salat


1 comentari:

Manel Aljama ha dit...

No deixa de ser una usurpació i un paperot. Hi ha moltes tendències i agrupacions jueves. Es fan la foto amb ells i es posa la kippà i no deixa de ser un insult: no ham demanat perdó per l'holacaust, no han posat ni un cèntim pel monolit que hi ha Mathausen i el que és pitjor, el sefardís -que tant s'omplen la boca que són espanyols- encara no tenen aquest dret. És clar, si els familiars de morts de les carreteres poden reclamar, els sefardís també podrien...