dijous, 1 de juliol de 2021

Frases contraportada llibre sobre l'esperit universal del vernaclisme i el seu Ideal

 FRASES QUE CITO EN LA CONTRAPORTADA 

DEL MEU PROPER LLIBRE

Sobre l'esperit universal del vernaclisme, el seu ideal, la seva identitat, les seves llengües i les seves nacions
1

Cada nació ( ho diu en sentit vernacliste) té una estrella al cel i la seva pròpia imatge celeste. També té en les jerarquies supracelestes una Intel·ligència que el governa. Aquesta Intel·ligència és coneguda amb el nom d’Àngel Nacional.

E.C. Agrippa De Oculta Philosophia in Artem Breuem Raimundi Lulii (De Oculta Filosofia en l’Art Breu de Ramon Llull)


2

El científic europeista Werner Heisenberg, al qual el català Salvador Dalí considerava un dels seus pares espirituals va escriure el següent :

 Volem que la vida espiritual renaixi i torni a florir al nostre voltant, que a Europa neixin altra vegada els pensaments que determinen el ser de l’Univers. Volem que els nostre joves, a pesar del confús i tèrbol remolí dels fets del món extern, es sentin il·luminats per la llum espiritual d’Occident” ( “La imatge de la Naturalesa en la Física actual” Pàg. 56 Ed. Ariel 1.976)

 3

No comprenguérem que l'organització de la Confederació Aragonesa-Catalana[1] contenia un Ideal”

Valentí  Almirall, amb el títol Sa supeditació a Castella i pèrdua de sa personalitat en el llibre  Lo Catalanisme editat l’any 1886 amb motiu dels Jocs Florals

 4

Deixo constància a continuació d’una frase que resumeix, tot el què  al meu modest entendre, és un missatge al voltant de tot el què s’ha dit  i el què penso personalment; i és que: Europa, serà vernaclista o no serà. I, trobo adient un record per Alexandre Deulofeu, que en un dels set volums del seu llibre “La Pau al Món per la Matemàtica de la Història”,  titulat “Catalunya mare de la cultura europea”,  quan parla de la pau, diu que s’esdevindrà i es farà realitat quan al món s’instauri La Confederació Universal de les Nacions VERNACLES. Va escriure VERNACLES amb majúscula.

 

Jordi Salat

[1] La qual jo anomeno al llarg del llibre:  la Confederació de regnes bel·lònides de la Corona d’Aragó