dilluns, 20 de setembre de 2021

Llibre DOTZE "Escriptures Heterodoxes"

 

DOTZE

Escriptures Heterodoxes

En aquest llibre fet amb dotze escriptures distribuïdes en quatre parts: foc, aire, aigua i terra, exposo amb el nom de vernaclisme, la meva manera de veure el món. 

Ho faig dins un marc referencial català que encaixa amb les mitologies de totes les cultures del món que es basen en el Zodiacalisme, la Naturalesa, l'Alè creador i la seva filiació amb l'Humanisme i els nacionalismes vernaclistes que, com el català, occità, basc, escocès, irlandès, i d'altres a Europa i a tots els Continents, són els autòctons originals de cada territori sovint sotmesos a l'adulterisme cultural i l'anorreament sota el poder i les lleis dels Estats imperialistes alienats i alienadors que els volen genocidar. 

En aquest marc referencial, cal identificar una concepció cultural representada en les Mitologies Zodiacalistes i cal discernir dues tradicions: La Tradició Jahvehita relacionada amb l'Antic Testament bíblic i la Tradició Johanita relacionada amb el Nou Testament bíblic. 

Dins d'aquest marc referencial, Occitània, Catalunya, els regnes de la Corona d'Aragó i les seves llengües territorials - autòctones o vernacles -, hi tenen un protagonisme que relaciono amb la Tradició  Johanita. També Gerbert d'Orlhac, Ramon Llull, Jaume I, Antoni Gaudí. 

Ens cal tornar al l'origen per a construir el futur i el camí original és el de les llengües vernacles- autòctones o territorials- no és el de les llengües imperials alienadores. 

Als territoris catalans, la llengua que porta a l'origen és la llengua catalana. 

Als territoris catalans, parlant en català es pot arribar fins a l'Infinit. Parlant en espanyol,  no és pot anar més enllà de "la Constitución Española"? Ho dic pensant en el que va passar amb el referèndum fet a Catalunya l'1 d'Octubre de 2017 el qual va ser considerat il·legal. Un fet històric que també cal analitzar dins el marc referencial  de les dues Tradicions: La Tradició Jahvehita i la Tradició Johanita.

Alguna cosa de les que dic en aquestes escriptures heterodoxes té quelcom a veure amb alguna cosa que també es diu en el llibre "Història espiritual de les Espanyes. Les dues tradicions" de mossèn Carles Cardó Sanjoan ( Valls 1884-Barcelona 1958)

"Cal retornar la nació catalana al seu centre natural, que no és la península, sinó el gran espai occitano-català. És en aquest espai, ençà i enllà del Pirineu, on hi ha l'origen i batega l'esperit creatiu del país"

Extret del llibre "6 d'Octubre. Palestra i Batista i Roca" pàgina 38 de Victor Castells.

"La màxima activitat de la cultura Occidental tingué a Catalunya i Occitània, que donaren  a la cultura universal l'art romànic, i les primeres figures del nou cicle científic i filosòfic"

Extret del llibre " La pau al món per la matemàtica de la Història" d'Alexandre Deulofeu

Et convido a llegir-lo  

Subratlla en el llibre allò que et faci sentir identificat i fes el teu puzle personal amb les "escriptures heterodoxes" que em plau compatir amb tu, benvolgut lector que has sentit ganes de llegir-les.

Booktràiler

Llibre "DOTZE Escriptures Heterodoxes"